NewsWorksSoftwareTextBioContact
background image

Seminar on Sound Art

2005-08-22

September 19 there will be a one day seminar on sound art in Oslo. The topic can roughly be translated as “sound in contemporary art – art in contemporary music”.

I’d really like to attend but my schedule don’t permit it. But if you happen to be in Oslo I believe it will be well worth visiting.

SEMINAR OM LYDKUNST

Lyd i samtidskunsten – kunst i samtidsmusikken

HØSTUTSTILLINGEN KUNSTNERNES HUS
MANDAG 19.000 SEPTEMBER 2005 KL 16.15-20.00

Lydkunst utgjør en stadig større del av norsk samtidskunstproduksjon. I dette seminaret ønsker vi å gå nærmere inn på hva lydkunst er og kan være. Dette vil bli drøftet gjennom foredrag og verkspresentasjoner av representanter fra ulike fagmiljøer.

MELDNING pr mail til ninaschjoensby@hotmail.com innen fredag 16.000 september. For nærmere informasjon kontakt Nina Schjønsby tlf 41237923.

Inngang kr 150 / studenter og medlemmer av NBK kr 100 (inkludert enkel servering).

OM SEMINARDELTAGERNE:

TILMAN HARTENSTEIN har vært programskaper i NRK P2 siden slutten av 1980-tallet og har i flere år arbeidet med lydkunstprosjekter og holdt forelesninger om lydestetikk og lydkunsthistorie.

STEINAR SEKKINGSTAD er kunsthistoriker. Han arbeider for tiden som universitetslektor ved institutt for kulturstudier og kunsthistorie ved Universitetet i Bergen.

BJARNE KVINNSLAND er komponist og musiker og arbeider som produsent på NOTAM. Han har jobbet mye med musikk til dans film teater og radio. I de siste årene har han arbeidet med ulike utsmykkingsoppdrag med lyd og lys.

YNGVILD FÆRØY OG SØSSA JØRGENSEN er billedkunstnere og kuratorer. Sammen startet de i 1996 BallongMagasinet et formidlingsprosjekt for hørbar kunst. BallongMagasinet var opprinnelig et ukentlig radioprogram for lydkunst og finnes nå som et lydgalleri på nettet.

Seminaret er støttet av Norsk kulturråd.

HJERTELIG VELKOMMEN!

Up

comments powered by Disqus

 
 
 

Creative Commons License Licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Norway License. Web site hosted by BEK.